Gott nytt år

Det är nyårsafton och då blir det fest. Sofia kommer och hämtar mig om några timmar och jag har en tendens att aldrig vara färdig tid men jag ska försöka idag.
Så nu måste jag göra mig i ordning så Sofia inte slipper vänta.

Fly away

Såg filmen Hook för en stund sen, det var länge sen jag såg den filmen, det är en film jag har växt upp med. Jag gillar lite äventyr i filmer. Det jag tänkte på när jag såg på filmen var hur härligt det skulle vara om man kunde flyga, bara sväva och göra volter i luften och flyga i väg till platser långt borta. Jag låter väl lite tokig men det hade varit så kul.
Om jag hade fått välja någon speciell förmåga så skulle det vara att kunna flyga.

Vad vill jag?

Jag har tänkt på vad jag vill göra under nästa år och jag har kommit fram till några saker. Jag kommer göra en lista på de saker jag vill nästa år och kanske lägga upp den i bloggen.

Detta blev jag på ett test och den kändis jag skulle va.
Charlize Theron: Din viljestyrka driver dig framåt. Du ger inte upp förrän du har förverkligat dina mål. Du är inte den som klagar och du har en massa stamina. Även om du inte haft det tursamt i livet, tror du på din turstjärna och detta hjälper dig att förverkliga dina mål en vacker dag.


Mellandagsrea

Jag hatar när det är mellandagsrea, som idag när jag och familjen åkte för att handla, det är ju omöjligt, det är folk överallt och folk trängs, jättelånga köer och allt ligger i högar, så det är svårt att komma åt det man ska ha, det är hopplöst.
Jag skulle köpa ett par saker men redan efter en stund gav jag upp, det är inte kul när det är så mycket folk, så jag fick bara hårspray med mig hem.

Mysig Julafton

Jag hoppas ni hade en lika fin jul som jag hade. Det bar av till Ystad denna jul, första gången vi firade jul där men det var ändå bra.
Det blev en massa god julmat och en massa julklappar att dela ut, den som fick mest var nog lilla Elva som tyvärr inte var med oss, utan hon firade jul på ett annat håll, så alla hennes klappar samlades i ett rum, som hon nog hade kul att öppna alla klappar sen.

Detta året missade jag inte Kalle anka, vilken tur men min favorit är nog ändå Svensson Svensson firar jul som gick lite senare på kvällen, det var så mysigt att se på det, alla satt samlade och drack kaffe och åt gröt.




Min påse med alla julklappar

Man kanske skulle vara en tomte nisse

Jag sitter och fånar mig framför kameran och såklart med en tomte mössa, är inte det ett måste inför julen?

Lilla Julafton

Jag börjar komma i julstämmning nu, pappa står och lagar julmat och julmusik hörs från högtalarna, mysigt.
Idag är det lilla julafton, så mamma och pappa har bjudit hit mormor och morfar och en annan, så det blir lite julmys inför imorgon.
Fast det blir inga julklappar idag inte utan det får väntas till imorgon och såklart Kalle ankas jul som jag missade förra året men jag har bestämt att jag inte kommer missa det denna gång.


Ha en riktigt god jul allihopa

Man tackar

Mitt förra inlägg ligger uppe på blogg.se, så jädrans kul och jag har bara Karin Olofsson att tacka, väldigt snällt.
Ni är väldigt många som har kommenterat om filmen Can´t buy me love, vilket är super kul, så fortsätt.
För er som missade filmen idag så kanske den finns kvar på youtube, jag såg den där för bara någon månad sen, så gå in och kolla där, annars finns den på cdon bara 59kr.

Ah, jag kan inte ladda upp bilder, fattar inte vad som är fel, men måste fixa detta.
Nu ska jag sätta mig i ett hörn och sjunga lite "hi hi".

Ha det gött


Can´t buy me love

Ikväll på kanal 9 visas en av mina favorit filmer från 80-talet, Can´t buy me love med Patrick Dempsey (Greys anatomy) och Amanda Peterson.
Filmen handlar om tönten Ronnie som tror att om han ´köper´ ett låtsas förhållande med Cindy - den populäraste tjejen i skolan, att han blir populär själv.
Ikväll på kanal 9 kl 17.05, missa inte.

Julklapps bord

Mamma slog in julklappar idag, jag är väldigt nyfiken så jag kollar alltid på julklapparna vem dom är till, man kan ju inte hålla sig. Här är några av dom och jag vet några som är till mig.
Imorgon blir det klippning och julklapps shopping, det sista.
Känner du igen tomtarna Sofia?

Middag

Min goa kompis Sofia hade mig och ett gäng fullt med tjejer över hos sig ikväll. Det blev rappa kalja och singstar, en trevlig kväll.
Nu väntar en lång natts sömn och imorgon blir det bak, mysigt, i december bakar vi nog nästan varje vecka, det går ju åt så fort.

Min goa kompis

Klänning

Idag fick jag hem min klänning som jag hade beställt, får nu se om den passar. Jag är inte så van med att köpa grejor på internet men många säger att det är bra.
Syns inte så bra på bilden!


Badkar och bidén

Jag har precis kommit upp ur badkaret och väntar på att håret ska torka. Jag brukar inte bada i badkar, jag duschar alltid men jag tänkte att jag hade timme för mig själv hemma och jag behövde koppla av, jag har ju alltid så mycket att göra " Host Host ".

Det äckliga är att man vill inte bada i smutsigt vatten, därför duschar jag av mig innan jag stiger ur badkaret.
Egentligen hur många använder badkar nu för tiden, om man inte har barn förstås, ändå har så många det.
Kommer någon ihåg bidén, den lilla vasken man hade förr på toa, den var till för att tvätta rumpan, en sån har jag inte sett på länge, tror inte det är så många som har kvar den, men vad jag har hört så har dem blivit moderna igen, om inte kanske man borde åter införa dem igen för att bli ren i rumpan " hi hi ".

Det är faktiskt viktigt med hygien, så tvätta dig riktigt noga nu!


En riktig jordskalv!!!

Vi har haft en riktig jordskalv här nere i Skåne och den var den största på hundra år. Vi brukar inte få jordskalv i Sverige, bara små som vi inte känner av.
Det hela inträffade vid tjugo över sex tiden i morse och så klart sov de flesta men många vaknade av skalvet men inte jag, jag sov som en sten och missade allt.

Jag är faktiskt lite sur över att jag inte vaknade, jag har ju aldrig varit med om en jordskalv, men det var väl ändå bra för mamma sa att det inte var kul, men jag kan inte hjälpa det, jag hade ändå velat känna den.
Nu hoppas jag lite på ett efterskalv men bara ett litet för jag vill inte bli rädd.


Tur att det inte var så här illa.

Ung utseendefixsering

Såg idag ett program om hur unga flickor är så utseende fixserade redan vid 10års ålder!
Jag var helt paff över att höra hur dessa flickor och deras mammor tänker, att de måste tänka på hur de ser ut, annars är det ingen som gillar en och man blir utfryst.

Hallo, det är personligheten som räknas och under programet så sa mammorna inte en gång det till sin barn.
Inte konstigt att barnen är så utseende fixserade som mammorna håller på. De höll med sina barn att om de inte ser bra ut så det ingen som gillar dem.

Vad tänker mammorna med? Vad hände med att man är bra som man är, hur ska dessa barn kunna lära sig det, när mammorna gör som de gör.

Tidig dag

Jag tror jag gick upp vid tio idag och det hör inte till vanligheterna, ska jag säga. Anledningen var att jag skulle till mormor och morfar som passade den lilla tjejen.
Hon är så härlig nu, så vi passade på att leka lite när jag var där.

Vi gick senare ut på stan och min mamma sa att jag kunde ta vagnen, men det ville jag inte, det är ju pinsamt.
Folk kan ju tro att det är jag som har barn.
Efter nästan en hel dag med gumman är jag skit trött, man måste passa henne hela tiden, jag kan inte förstå hur vissa unga mammor klarar det, jag tänkter på programet Unga mödrar, där en massa tonårsmödrar visar deras vardag och vissa av mammor borde inte ens ha barn, även om de är för unga för det, men om man sitter och röker när man är gravid och efter i barnets närhet, borde man inte ha barn.

Man får ta lite ansvar

Mycket fritid kanske

Hittade denna igår, det är lite svårt att se men han frågar sin son varför han inte har en dagbok på nätet och sonen svarar att bloggande är för såna utan liv och med för mycket fritid, ha ha.

Julfint

Idag har jag fått gjort mycket, jag har beställt tid hos frisören för klippning och slingning, så man blir fin till jul.
Jag har också varit på apoteket och fixat lite saker.

Nu tänkte jag göra lite julfint på mitt rum också, ska se om jag kan hitta några tomtar och röda dukar och kanske röda ljus.
Ska hitta en klänning till jul och nyår också.

Hitta nya bloggar

Varje dag så tittar jag i genom min mail och alla bloggar som jag följer. Jag har på sista tiden börjat minska på antal bloggar som jag följer, tycker att det har börjat blivit lite tråkigt i längden, därför har jag istället hittat nya bloggar att följa, bara några få.

Nu medan jag sitter och mumsar på en chokladboll, så städar mamma mitt rum, annars blir det inte gjort.
Andra advent idag.

Var är jag

Igår på natten klockan var väl runt tre och då kommer bakom kulisserna på Wallander på tv, oh vad jag blev glad, visserligen syntes jag inte nu, men förhoppningsvis i filmerna.

Kunde se enstaka sjukhus scener men inte allt men va kul när de kommer ut, jag tror jag måste spela in det. Det var kul att sitta och leta efter sig själv, här ska jag va med, var är jag.

Jag längtar

Första december

Nu är det december och julen närmar sig. Det är så många saker som ska göras nu, man ska köpa julklappar, julstäda, julbaka och massa annat men det är bara mysigt, hoppas bara att snön kommer också.

Igår var jag så trött att jag somnade redan vid åtta tror jag och vaknade sedan vid ett för att ta en lussebulle och sen somnade jag och gick upp kl tolv idag, jag minns inte hur länge sen jag har lagt mig så tidigt men det behöver man ibland, att riktigt sova ut.

RSS 2.0