Vad ska med?

Imorgon drar jag och familjen till Svarte, ett litet ställe utanför Ystad för att spendera natten där hos mormor och morfar som passar min morbrors hus i några veckor. Så vi ska bara ta det lugnt, äta gott och bada lite i poolen, som ser så härlig ut. Men vad ska man egentligen packa när man bara ska vara borta en natt?.
Jag är en sådan person som alltid packar för mycket även när jag bara ska vara borta några dagar. För mycket av en sak och för litet av en.

Jag tror det är bäst om jag packar idag för imorgon kommer jag inte att hinna, om jag ska stå och packa en hel resväska.


Besök

Vilket väder det har varit idag, var kom det ifrån helt plötsligt? Det har varit varmt hela dagen och på kvällen, lite av medelhavs klimat här. Så skönt.

Fick besök idag av en liten herre som skulle hoppa på studsmattan och en fotograf. Vilka typer som bara dyker upp sådär och som man aldrig har träffat innan.


De kommer med bullar

Nu är mormor och morfar här och de har tagit med sig nybakade bullar, oh så gott.
Det är tur man har så snälla morföräldrar som bakar till en. Jag tror jag ska springa ner och ta en till, en fjärde då. Jag kommer se ut som en kanelbulle själv om jag fortsätter äta så många men åtminstonde kommer jag lukta gott.

Åtminstonde fick jag en påse

Nu är den ute, tredje filmen som jag är statist i. Wallander Kuriren.
Jag har med spänning längtat efter att få se filmen men jag blev lite besviken. Det var inte att filmen var dålig utan att jag syntes inte så mycket och det hade jag gärna viljat efter ha spenderat en hel dag på Sturup Raceway, i iskallt väder.
Men jag tycker ändå att det var kul det jag var med i.

Sen kommer det ju en annan film där jag kanske är med lite mer. Men det får vi veta när filmen kommer ut.


Båstad...

Är hemma nu efter några veckors ständigt festande i Båstad, nä jag bara skojade. Men jag har faktiskt varit i Båstad idag. Tennisveckorna är som sagt slut men ändå var folket kvar, mest stockholmare då.
Vi vandrade igenom Båstad hamn och kollade på båtarna som nog var värda en hel del, skulle inte ha tackat nej till en.
Gick även förbi Peppes bodega.



Tomt



Barn rullator

Små barn är roliga, de tycker saker som inte är leksaker är roligare än de saker som är leksaker.
Idag när vi skulle gå till parken tog lillan en rullator istället för sin vagn. Jag vet inte om det var att den såg annorlunda ut som gjorde den intressant men det var roligare än sin egna vagn.




När vi kom till parken lekte vi lite på lekplatsen som var fullt av barn och vuxna, det var ju en fin dag.
Sen gick vi och kollade på ankorna som den lilla var lite rädd för men hon gömde sig bakom mig, så det gick bra. Därefter blev det glass och bil körning.

Dem hade små bilar med gas som de små barnen kunde köra och såklart körde jag, var ju tvungen och hjälpa en lilla.
Det räckte inte med en gång så morfar fick köra med henne en gång också.
På vägen hem tittade vi på fåglar de har i parken eftersom den lilla ville det.




 

Monki och middag

Åkte in till Malmö idag för att gå in på Monki. Har aldrig varit där och jag blev glatt överraskad. Det blir nog många besök där framöver.
Köpte en t-shirt och ett linne, ett riktigt kap tyckte jag.

När vi var färdiga var mamma och pappa hungriga så vi gick och letade efter en restaurang men hittade ingen bra, så vi åkte in till Lund istället.
Det blev Kyckling pasta för min del, supergott.




Ale Stenar och Ystad

Igår besökte vi Ale Stenar och Ystad. Vi började med fika vid Ale Stenar, lite pannkakor och smörgåsar. Sedan gick vi ner till hamnen och tittade in i affärerna och fisk bodarna. Vet inte hur många gånger man har varit där nu men många är det.
Efter det åkte vi in till Ystad och gick runt och tittade i stan, sedan blev det middag också på en restaurang.


Utflykt

Vi åkte ut på en liten utflykt till Skanör, Falsterbo och Höllviken idag. Väldigt mysigt.
Dessa små städer var så mysiga och jag åker gärna tillbaka igen.



Ikea

Det har varit väldigt molnigt idag men det störde inte oss för vi åkte in till Ikea, stället man nästan alltid kommer hem med värmeljus och lampor.
Det gjorde inte vi denna gång, vi köpte lite annat smått och gott. Jag köpte en ram med plats för tre bilder och bilder till.
Vi var alla hungriga så vi satte oss i restaurangen och åt köttbullar och potatis, super gott.



Jag fick också höra en liten läskig histora om ett par som vi inte direkt känner men är bekanta med. De fick barn i dagarna.
Jag går inte in mer på det men man kan undra hur dessa läkarna tänkte.



 

Längtar

Nu längtar jag till en egen lägenhet. Jag bara kom och tänka på det när vi var och handlade mat och jag bara tänk om jag flyttar till en egen lägenhet, då kan jag bestäma vad jag ska köpa och vad som ska ätas.

Ni vet när man får ett sådant riktigt sug efter något och man inte får det att äta, då det redan är bestämt vad som ska ätas. Då kan man själv fixa den maten.
Man kan så klart själv köpa mat och laga den när man bor hemma men det är inte lönt att lägga ut pengar på det när det redan finns mat.

Jag känner att jag inte riktigt är redo än men jag ska ta över min brors lägenhet om ett och ett halvt år eller två.
Då ska jag köpa och äta vad jag vill.

Sitt ner på baken

Fick lite sovmorgon idag så det var skönt, sen begav det sig in till stan för shopping.
Vi hittade en ny butik i stan också som vi inte hade varit i innan. Jag köpte inget där men min syster som alltid handlar hittade en klänning.



stolar

Jag fick ett linne med hem



Efter ha gått runt på stan i några timmar bjöd morfar på glass. svalkade jätte skönt i denna värme.


Bättre och bättre

Gick upp strax innan nio imorse, fick dra mig upp ur sängen för jag hade körlektion kvart över nio.
Efter ha ätit en snabb frukost satte jag mig i bilen och mot stan, var lite sen men inget större problem.
Körningen gick bra, min lärare sa att det var bättre än vad det hade varit innan och det är ju bra eftersom jag snart ska köra upp.

Sen blev det lunch hos mormor och morfar, kyckling med potatist, mums. Allt är gott där. Hade egentligen tänkt att ta en tur på stan också men det hann jag inte, så det får bli imorgon istället.

Dags att sussa snart men i den hettan jag har i mitt rum just nu blir det nog en stund till uppe och får lägga mig på soffan istället.

RSS 2.0